Ali DEMİR: “Biz çileye talibiz”

Ali DEMİR: “Biz çileye talibiz”

Kozan Sancak Gazetesi sahibi Veteriner Hekim Ali Demir Milliyetçi Hareket Partisinden Adana Milletvekili aday adaylığını coşkulu bir kalabalık ile açıkladı.

Ali Demir’in adaylı açıklaması için bayraklarla süslenen parti binası önünü erken saatlerde dolduran vatandaşlar heyecanla Ali Demir’in gelmesini beklediler. Parti binasına eşi ve oğlu ile birlikte gelen Ali Demir dışarıda davullar-zurnalar ve alkışlarla karşılandı. Burada tüm vatandaşlar ile tek tek tokalaşarak “hoş geldiniz” dedi. Daha sonra yanan meşaleler arasında parti binasına çıkarak ilçe başkanı Nihat Atlı ve partililer ile kucaklaştı. Proğramın başlaması için ilçe başkanlığı balkonuna geçildi. Kendisine burada MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu, MHP Kozan Kadın Kolları Başkanı Zahide Azgın ve Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Sırkıntı eşlik ettiler.

Kozan MHP’de ilkleri yaşıyoruz

MHP Kozan İlçe Başkanlığı binasında yapılan proğram saygı duruşu ve İstıklal Marşı’nın ardından MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı’nın açış konuşması ile başladı. Nihat Atlı konuşmasında şunları söyledi: “Kıymetli hemşerilerim, sevgili dava arkadaşlarım… Sözlerime peygamber efendimizin bir hadisi ile başlayayım. Peygamber efendimiz hadisinde  ‘İşlerinize besmele ile başlarsanız hayır vardır’ der. Ben de sözlerime besmele ile başlıyorum.

Bismillahirrahmanirrahim.

Sevgili dava arkadaşlarım, biliyorsunuz Türkiye’de bir seçim startı verildi. Dolayısıyla Kozan’da da bu start veriliyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kozan’da bu yıl hep ilkleri yaşıyoruz. İlk belediye başkanı, ilk ilçe başkanı, ilk parti binası, ilk balkon konuşması, ilk aday adaylığı açıklaması. Bugün burada Ali kardeşimizin adaylığını açıklıyoruz. İnşallah Ali kardeşimiz aday edilir ve milletvekili seçilir inşallah. Biz bu uygulamayı tüm aday adayları için uygulayacağız. Tüm aday adayı arkadaşlarımız adaylıklarını burada açıklayacaklar” dedi.

Bugünden itibaren uyku orucundayız

MHP Milletvekili aday adayı Ali Demir öz geçmişinin okunmasının ardından mikrofona geldi. Ali Demir, yaptığı balkon konuşması ile partili partisiz herkesin takdirini topladı. Ali Demir, sade, akıcı, güzel bir anlatımla yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Değerli Kozanlılar, sevgili dava arkadaşlarım; Milliyetçi Hareket Partisinden Adana Milletvekili aday adayı olarak bu kutlu yola çıkmış bulunuyorum. Hangi partiye mensup olursa olsun bugün birleşme günüdür. Ufukta sandık göründü. Onun için tedbirimizi almamız gerek. Hani, Genel Başkanımız ‘Uyku orucuna başladım’ diyor ya, biz de bugünden itibaren uyku orucuna başladık. Türk milliyetçiliğini, Türklük davasını milletimize anlatmalıyız.

Mevcut iktidar devletin tüm imkanlarını kullanarak siyaset yapıyor. Öve öve bitirtemedikleri ekonomide iç ve dış borç toplamının 600 milyara ulaştığını, dişimizden, tırnağımızdan artırdıklarımızın bu borcun faizine gittiğini, her yıl 50 milyar lira cari açık verildiğin söylemiyorlar.

Çıkmış başbakan ekonominin güzelliğinden bahsediyor. Avrupa’dan işçi alabileceklerini söylüyor. Buna kargalar bile güler. Bugün söylediklerini yarın yalanlıyorlar. Dün başka söylüyorlar, bugün başka. Tükürdüklerini yalıyorlar” dedi.

Bunlar birilerinin kanına dokunmuyorsa  onun kanından şüphe ederim

MHP Adana Milletvekili a.adayı Ali Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli hemşerilerim, kıymetli dava arkadaşlarım; Artık silkinip ayağa kalkmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti asli görevini yerine getiremez olmuş. Devlet güney doğudan elini eteğini çekmiş. Bölge PKK’nın insafına terk edilmiş. Güney doğuda devlet yok. Bayrağımız indiriliyor, Atatürk büstleri yakılıyor, Apo posterleri, PKK paçavraları asılıyor. Bunlar birilerinin kanına dokunmuyorsa kanından şüphe ederim. Siz ne demek istediğimi anladınız.

Önümüzde genel seçim var. Bu seçim belki de son seçim olacaktır. Askeri kışlaya hapis ettiler. Polisler bir bir içeri atılıyor. Biz ülkücüler bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatıyız. Gelmekte olan tehlikeyi Genel Başkanımız 15 sene önce gördü; ama, biz hala uyanamadık.

Mevcut iktidar Adana’ya bilinçli olarak yıllardır yatırım yapmıyor. Adana’da bu iktidar döneminde 39 fabrika kapanmış, 40 binin üstünde vatandaşımız işsiz kalmıştır. Fabrika kapatılarak işsizlik önlenmez.

Yolumuz uzun; bir o kadar da meşakkatli. Biz çileye talibiz

Beni bilen bilir. Ülkemizin en büyük ihtiyacı dürüst siyasettir. Bunun da tek adresi Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu yoldan ölmek var dönmek yok. Sizleri de yanımda görmek benim için en büyük onurdur.

Mesleğim gereği pek çok yer geziyorum. Gördüğüm şu; halk Ak Parti iktidarından memnun değil. Bunun için ayağa kalkmamız gerek. Kozan ayağa kalkarsa Adana ayağa kalkar. Adana ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar.

Yolumuz uzun; bir o kadar da meşakkatli. Biz çileye talibiz.

Bizi etnik ayrıştırmayla birbirimize düşman ediyorlar. Ayrıştırmayı derinleştirenlere lanet olsun diyorum.

Şimdi burada sizlerden söz istiyorum. MHP’yi iktidara taşımaya var mısınız?

Halktan “Varıııızzzz” cevabını alan Ali Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

Ya Allah, bismillah, Allahuekber.

Kazamız mübarek olsun.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Ne mutlu Türk’üm diyene!”